Gazdaság

Nagy dobásra készül a Lidl

Spanyolországban elkezdte tesztelni saját mobilfizetési megoldását a Lidl. A Lidl Pay névre keresztelt szolgáltatás nagyon hasonló az Apple vagy a Google Pay-hez: egy applikációt kell letölteni, és az abban tárolt bankkártyaadatok alapján a telefont a terminálhoz érintve lehet fizetni, írta a G7.

Mindez azért érdekes fejlemény, mert a Lidl így közvetlen versenybe száll az Apple-lel és a Google-lel, rá akarja venni a fogyasztókat, hogy fizetéskor például ne az iPhone-ba eleve beépített Wallet applikációra, hanem a saját alkalmazására kattintsanak. Az Aldi a német sajtó információi szerint(egyelőre) nem gondolkodik hasonló fejlesztésben.

A saját appnak két fontos előnye lehet. Az egyik, hogy a Lidlnek így kevesebbe kerül az elektronikus tranzakció, hiszen az ilyen vásárlások után a kereskedők ma a vásárlási összeg 0,15-0,2 százalékát fizetik a tranzakció kezelőjének. A másik előny pedig talán még ennél is fontosabb, a fizetési lehetőséget ugyanis egybeépítik a Lidl Plus nevű törzsvásárlói applikációval, és így a fizetéshez és vásárláshoz kapcsolt összes forgalmi adatot házon belül tartják. Ezek elemzésével pedig akár egyéni ajánlatokat is adhatnak a vásárlóknak.

Kiemelt kép: Róka László: MTVA/Bizományosi 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik