Gazdaság

A Jobbik megszüntetné a dohányboltokban az ablaksötétítést

Szűnjön meg az a törvényi előírás, hogy le kell sötétíteni a dohányboltok ablakait, mert ez a megoldás veszélyes az üzletben dolgozókra – szólított fel keddi budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik szóvivője.

Az ellenzéki politikus jelenlegi formájában arcpirítónak nevezte a terület szabályozását átalakító javaslatot, amely – mint mondta – csak azt a célt szolgálja, hogy az elektromos cigaretták piacán is terjeszkedhessenek Fideszhez közeli vállalkozók.
Szilágyi György annak a véleményének adott hangot, hogy a dohánytermékek piaca mutatja legjobban a Fidesz igazi arcát, hiszen „itt csak a pénz számít”. Példaként említette, hogy a dohányboltokat ellátó cég pályázat nélkül kapta meg ezt a lehetőséget, és napjainkban monopóliumként működik.

Szilágyi György azt is kifogásolta, hogy a dohányboltok dolgozóival az üzemeltetők „rabszolgaként bánnak”, nem törődve jólétükkel, munkahelyi biztonságukkal. Vannak olyan bűnözői körök, amelyek az ablakok lesötétítése miatt dohányboltok kirablására specializálódtak – fűzte hozzá.

Kiemelt kép: MTI / Mészáros János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik