Gazdaság

162 milliójába kerülhet egy légitársaságnak, hogy visszafordult egy repülője

A CNN más repülési szakportálokra és blogokra hivatkozva arról ír, hogy 500 ezer eurójába, azaz több mint 162 millió forintjába kerülhet a Brussels Airlines-nak, hogy június 22-én visszafordult a Brüsszel-Washington járata.

A járat utasai már a kezdetek kezdetén idegeskedhettek, mert két órát késett a gép. Azt viszont nem tudták, hogy egy másik repülővel utaznak, mint eredetileg tervezte a légitársaság. Ez a csere okozta a meglehetősen költséges visszafordulást, ugyanis

Írország magasságában tűnt fel valakinek, hogy az új gépnek nincsenek meg a megfelelő papírjai ahhoz, hogy beléphessen az USA légterébe.

A pilóta így visszakanyarodott Brüsszel felé, majd sikeresen landolt is a kiindulási pontján körülbelül kilenc óra felesleges repülés után. A légitársaság elismerte, hogy emberi hiba okozta a bajt.

Az 500 ezer euróra saccolt költség úgy áll össze, hogy a légitársaságnak fizetnie kell minden utasnak 600 eurót (közel 200 ezer forintot), újra kell foglalniuk az összes jegyet, fizetniük kell egy éjszakára szállodát és ellátást az utasoknak, illetve a személyzet átszervezése is plusz költség.

Kiemelt kép: Nicolas Economou / NurPhoto 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik