Gazdaság

650 ezres fizetést adnának a magyarságkutatóknak Káslerék

A hvg.hu megszerzett egy titkos Emmi-előterjesztést, amelyben összeszedték a Magyarságkutató Intézet többletigényeit. A lap szerint a javaslat helyenként hajmeresztő missziókat vázol fel, például 3 – 30 éves korig formálnák a nemzeti tudatot, minden eszköz, így akár vloggerek bevetésével.

A vitás kérdések rész szerint a Pénzügyminisztérium túlzónak tartja, hogy az intézeti alaplétszám 101-re bővítéséhez 341 millió forint többletámogatást akarnak. Káslerék azonban Varga Mihály szaktárcájával szemben kitartanak amellett, hogy ez szükséges, ráadásul ebben benne vannak a munkabért terhelő járulékok is. A dokumentum leszögezi:

a felvenni tervezett, tudományos fokozattal rendelkező kutatók esetén havi 650 ezer forint összegű személyi juttatással kalkuláltunk, ami álláspontunk szerint nem túlzó.

A hvg.hu arról ír, hogy a tervek között szerepel a pécsi megyeháza épületében létrehozott Magyar Eredet Múzeum, míg a városligeti Vajdahunyad várában hun-magyar múzeumot nyitnának összesen 4,5 milliárd forintból.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik