Gazdaság

Balog Ádám: Mészáros Lőrinc gondos gazda

Mészáros Lőrinc korrekt tulajdonos az MKB Bankban – ezt állította Balog Ádám pénzintézet elnök-vezérigazgatója a tőzsdén tartott sajtótájékoztatóján. Az MKB Bank Nyrt. törzsrészvényeit május 30-án vette a terméklistájára a Budapesti Értéktőzsde, hétfőn pedig a kereskedés is megindulhatott.

Balog a 24.hu kérdésére azt mondta, hogy a bank 48 százalékát tulajdonló felcsúti milliárdos eddig nem szólt bele a menedzsment munkájába, ugyanakkor érdeklődve figyeli, milyen eredmények vannak, merre tervezik a továbblépést.

Gondos, jó gazdaként figyel a működésünkre.

Az állam öt éve 37 milliárd forintért adta el a bankot, amely most a szanálása és átalakítása után becslések szerint 200 milliárdot érhet. Az MKB így már a tőzsdére lépés előtt is jó biznisz volt Mészáros számára.

Balog válaszaiból nem derültek ki pontosabb információk a Mészáros-érdekeltségek ismeretlen összegű, de közismerten hatalmas MKB-s hiteleiről. A bankvezető erről annyit mondott, hogy nincs a banknál olyan hitelezett csoport, amelyre ők vagy a hatóságok kiemelt kockázatként tekintenének.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik