Gazdaság

Nagyot dob az OMV: sommelier által válogatott, bővülő borválaszték, a Costes séfjének desszertjeivel minden benzinkúton

Egy palack igazán jó bort vinnénk vendégségbe, vagy tennénk a vacsora mellé az asztalra, esetleg egy kirándulásra vinnénk magunkkal, és mellé pedig finom, tartalmas ételt is választanánk? Erre az ötletre épül az OMV – hazai benzinkutakon úttörőnek számító – lépése. Már a töltőállomásokon is vásárolhatunk borkülönlegességeket – a választásban pedig egy profi szakértő véleményére bízhatják magunkat, akik beugranak az OMV-kútra. Májustól az OMV kiszélesíti borkínálatát, így gourmet termékei mellett most már egy gondosan szelektált válogatás is várja a betérőket a nap 24 órájában. Szik Mátyás háromszoros magyar bajnok sommelier válogatja a kínálatba kerülő 106 fajta bort, amelyek között a nívós hazai márkákon túl, az emberek megtalálhatják a kisebb pincészetek, illetve külföldi borászatok különlegességeit.

„A Mátyással való együttműködésünk elsődleges szerepe, hogy a vásárlóink számára olyan borválasztékot biztosítsunk, mely részben eltér a szupermarketek megszokott kínálatától, de mégis biztonságos választást ígér egy szakértő ajánlásával. A töltőállomásokon megtalálható tételek a nap 24 órájában elérhetőek, így ha valaki este munka után egy tartalmas beszélgetésre vágyik a barátaival vagy családtagjaival, nálunk biztosan megtalálja az alkalomhoz vagy az étkezéshez illő bort – keressenek akár külföldi vagy hazai különlegességeket” – mondta Kováts Botond, az OMV marketing menedzsere egy minapi bemutatón.

A borválaszték bővülése mellett az OMV gourmet kínálata is megújult. Május közepétől már Palágyi Eszternek, a Michelin-csillagos Costes étterem séfjének desszertjei és más ételei is elérhetőek a töltőállomásokon. A széleskörű borválaszték és Palágyi Eszter pohárdesszertjei országszerte szinte minden, az OMV-hez tartozó VIVA kávézóban megtalálhatóak.

Kiemelt kép: Budapest, 2018. január 25. OMV töltõállomás a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik