Gazdaság

Szuperfegyveren dolgozik a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédségnél speciális magyar mesterlövészpuska kifejlesztésén dolgoznak, írja a Magyar Nemzet. A lap katonai forrásokra hivatkozva azt írja, a magyar „szuperfegyver” a hadsereg új szervezetének, a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetének egyik „nagy dobása” lesz az első prototípus elkészülte után.

A Magyar Honvédség Modernizációs Intézetét azért hozták létre, hogy egy szervezetben láthassák el a haditechnikai kutatás-fejlesztéssel, illetve a védelmi ipari fejlesztéssel összefüggő feladatokat, illetve fejlesszék a védelmi ipari fejlesztéssel összefüggő feladatokat.

Egyelőre nem sok mindent tudni az új mesterlövészpuskáról, hiszen ezek az adatok nemzetbiztonsági okokból is védett információk, a fejlesztés részletei pedig üzleti titoknak számítanak.

Katonai szakértők szerint a komputeres vezérlés lehet majd a „szuperfegyver” különlegessége.

Tehát egy ballisztikai számítógéppel kombinált tűzvezető rendszeren dolgozhatnak, a fegyver pedig rendelkezhet éjjellátóval és infratávcsővel is. Ha az új puska a legmodernebb változatokra hasonlít, legalább tízezer dollárért lehet majd értékesíteni.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI Fotó/Varga György

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik