Gazdaság

Hétmilliárdot szán a főváros a Rác fürdőre

Megvennék, hogy mielőbb megnyílhasson.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, több mint hétmilliárd forintot biztosít arra, hogy az önkormányzat megszerezze a Rác fürdő és a szálloda épületének tulajdonjogát a felszámolási eljárás során. Erről az MTI tudósít.

A húsz igen szavazattal, egy tartózkodás mellett elfogadott javaslat szerint kamatmentes tagi kölcsönt nyújtanak erre a célra a főváros 100 százalékos tulajdonában lévő REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft-nek, amelynek ügyvezetőjét arra utasítják, hogy tegyen ajánlatot a teljes ingatlanegyüttes tulajdonjogának megszerzésére, 7 milliárd 401 millió 409 ezer forint összeghatárig.

A Rác fürdő felújítására és a hozzá kapcsolódó szálloda kialakítására 2002-ben indult projekt ellehetetlenülése miatt a Fővárosi Közgyűlés 2015 nyarán döntött a Rác Nosztalgia Kft. és a Rác Beruházó Kft. felszámolásának kezdeményezéséről. A közgyűlés tavaly februárban döntötte el, hogy a fürdő mielőbbi megnyitása érdekében megszerzi a tulajdonjogot.

Az előterjesztésből kiderül, hogy a felszámolás során az ingatlant nyilvános eljárásban értékesítik. (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik