Gazdaság

Épp attól a naptól szigorítják a hitelfelvételt, amikortól a babaváró hitelt igényelni lehet

Érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu: júliusban lép életbe több új, a családvédelmi akcióterv keretében bevezetett hitellehetőség, éppen azon a napon, amikortól az adósságfék szabályok szigorítása is hatályossá válik. Hozzáteszik: emellett a bankok ráadásul további megkötéseket is alkalmazhatnak és már most látszik, hogy élni fognak a lehetőségekkel.

A lap bemutatja City Hitelbróker (CHB) 18-40 év közötti várandós kismamák körében végzett felmérést. A 300 fős kutatás eredménye szerint a kismamák 80 százaléka tervezi igénybe venni a július 1-jétől induló babaváró támogatást, a megkérdezettek többsége a maximális, 10 millió forintos összeget szeretné felvenni. A CHB szakértői szerint előzetes becslések alapján

a babaváró hitelt igényelni szándékozó fiatal házasoknak körülbelül 60 százaléka felel majd meg a jogszabályi feltételeknek és a bankok kockázatkezelési és hitelbírálati követelményeinek. 

A lap szerint akiknek van már hitelük, vagy alacsonyabb a jövedelmük, csak kisebb hitelösszegre lehetnek jogosultak. A CHB becslése szerint egy átlagos jövedelemmel rendelkező házaspár várhatóan 6-7 millió forintos összegre lesz hitelképes.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik