Gazdaság

Talán még az Ön cégére is ráfér egy kis tuning (x)

Naponta halljuk és olvassuk, hogy a szélessávú hálózatok fejlesztése új távlatokat nyit a vállalkozások számára. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a szupergyors net csak egy induló lehetőség. Az igazi siker ott kezdődik, ha a kis- és közepes méretű vállalkozások megismerik és aktívan, professzionálisan használják azt üzletfejlesztésre, akár közösségi média felületek, applikációk vagy keresőoptimalizációs megoldások segítségével.

Bár a legtöbb cég tisztában van vele, hogy az internet és a digitális megoldások segítségével növelheti vállalkozása sikerét vagy csökkentheti adminisztrációs terheit, a kisvállalkozók sokszor nem tudják, hogyan kezdjenek ehhez hozzá. Pedig ma már elengedhetetlen, hogy ők is kihasználják az internet nyújtotta lehetőségeket, és csatasorba állítsák a közösségi médiát, az Adwords-öt vagy a keresőoptimalizációt, azaz a SEO-t, esetleg a hashtageket.

Azoknak, akiknek most még részben, vagy teljesen idegenül hangzanak a fenti kifejezések, szükségük van valakire, akitől meg tudják tanulni ezeknek az eszközöknek a hatékonyabb használatát. Ebben segít a UPC, amelynek mindig is fontos volt, hogy a hazai vállalkozások a digitális világ nyerteseivé váljanak: a vállalat céljául tűzte ki, hogy ne csak a digitális világ infrastruktúráját, hanem az ahhoz szükséges tudást és praktikákat is biztosítsa annak érdekében, hogy a magyar kisvállalkozók a net segítségével a lehető legsikeresebbek legyenek. Ezért hívta életre a Business Tuning programot.

A BusinessTuning.hu weboldal edukatív tartalmaival azokra a kihívásokra segít választ adni, amivel az online térben a kis- és középvállalkozások szembesülnek: megmutatja, hogyan „szelídíthetik” meg és állíthatják saját növekedésük szolgálatába ezeket az eszközöket. Létező kisvállalkozások példáin és esettanulmányokon keresztül mutatja meg, hogyan használható hatékonyabban az internet a kisvállalkozások mindennapjaiban.

A UPC Business Tuning keretein belül útjára indított hárommilió forint összdíjazású Nagy Tuning Show pályázat győzteseit május 21-én ismerhettük meg. A dobogós helyezést elért vállalkozások között szerepelt a munkaügyi ellenőrzésekre való felkészülést segítő honlap hotline funkcióval, a felhasználók által személyre szabható design cipőket árusító, valamint egyedi készítésű bútorok online értékesítését támogató megoldás is. Különdíjjal jutalmaztak két, ötletesség és társadalmi hasznosság szempontjából kiemelten hasznos pályázatot: ebben a kategóriában egy, a nők „nehéz napjait” megkönnyítő speciális termékötlet és egy közösségi kulturális projekt nyerte el a szakmai zsűri tetszését.

Bár sok kisvállalkozó tisztában van vele, hogy az internet segítségével növelheti vállalkozása sikerét, sokan nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. A UPC Business Tuning programja nekik segít jobban eligazodni az online eszközök világában.

http://bit.ly/2Q3so3V

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik