Gazdaság

Dől a közpénz a ceglédi sportba, csakhogy gyors egymásután két csapat is kizúgott

Nagyon kinyílt a bőségszaru a ceglédi kézilabdaklubnál. A férficsapat edzője, Jakab László a klub beszámolója szerint havi egymillió forintot, Varga Péter szakmai igazgató ennél is többet, 1,2 milliót keres, 700 ezer forintot Kis Róbert ügyvezető elnök, de még a technikai vezető is félmilliót kap havonta – idézte fel nem is olyan régen a 444.hu a klubnál kiosztott csúcsgázsikat. Ezek nemhogy a Magyarországon munkát vállalók nagy többsége számára álomfizetések, de a ceglédi kézicsapat eredményességét nézve is meglehetősen furcsának tűnnek.

Amikor a figyelem fél éve a ceglédi kéziklubra irányult, azért történt, mert tavaly év végén az Orbán-kormány 218 millió forintot adott a kéziklubnak – de nem beruházásra, csarnoképítésre, mezvásárlásra, hanem egyszerűen a korábbról felhalmozódott adósság eltüntetésére. Márpedig a tetemes adósság a vezetői csúcsgázsikból is keletkezett.

Sőt, mi több, a klub évi 15 millió forintot kap az önkormányzattól is, emellett a látványsportágaknak jutó támogatásból is akadt tavaly 200 millió (idénre 150 millióra lőtték be).

A 444.hu az egyik legértelmetlenebb támogatásnak titulálta ezt a kormányzati segítséget, és az élet, úgy fest, igazolta a jelzőt.

Már akkor, tehát fél éve is nagyon rosszul állt a kéziklub szénája, a sportteljesítmények terén is. A férficsapat a bent maradásért küzdött a 14 csapatos NB I-ben, – vélhetően nem két fillérért kézilabdázó – öt idegenlégióssal a keretében. Az utánpótlás is gyenge: az ifik az utolsó előtti helyen, a serdülők masszívan az utolsó helyen álltak, utóbbiak akkor 0 ponttal a csoportjukban.

Mostanra pedig eldőlt, a felnőtt férficsapat kiesett az NB I-ből – hívja fel a figyelmet a Cegléd One Facebook-oldal. A 13. helyen zártak, csak egy csapatot tudtak megelőzni.

Ez azért különösen pikáns, mert a napokban az is biztossá vált, hogy a ceglédi férfi futballcsapat – három idény után – kiesett az NB II-ből, pedig év elején még a város, Takáts László fideszes polgármesterrel az élén, az „Év Csapata” díjat ítélte meg nekik.

Korábban a fociklub 500 millióért még új lelátóépületet is kapott, 12 öltözővel, vizesblokkokkal. 300 millióért pedig új füves pályát, öntözőberendezéssel.

Parádés ütemérzék: nemrég az év csapata díjjal tüntették ki, most kiestek az NB II-ből
A ceglédi fociklub korábban 500 millióért új lelátót, öltözőket, 300 millióért pályát kapott.

Kiemelt kép: Beharangozó a ceglédi férfi kézicsapat oldalán a Tatabánya elleni, 2019. 05. 04-i mérkőzés elé. Önbizalommal telve várták az összecsapást, amelyre, mint írták, tisztességesen felkészültek. Ötgólos vereség lett a vége. Forrás: Ceglédi Kézilabda Klub SE Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik