Gazdaság

Nagyot csökkent a szegénység Magyarországon

Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu

Tavaly az Európai Unióban 31 millióan éltek súlyos anyagi deprivációban, ami a lakosság 6,2%-a volt. Egy év alatt 0,4%-ponttal esett vissza a szegénységben élők aránya, vagyis a tendencia kedvező – derült ki az Eurostat adataiból. Magyarországon csökkent az egyik legnagyobb mértékben a szegénység, írta a Portfolio.hu.

A 2012-es csúcs óta jelentősen csökkent az Európai Unióban a súlyos anyagi deprovációnak kitettek aránya. Akkor tízből egy uniós polgár élt szegénységben, mára azonban 6,2 százalékra csökkent a ráta.

Mindössze néhány országban nem sikerült csökkenteni a szegénységet tavaly, ezek azonban fejlett országok, ahol a szegénység már egyébként is alacsony, mindössze néhány százalékos volt. A legnagyobb csökkenést Bulgáriában (9,1%-ponttal 20,9%-ra), Görögországban (4,4%-ponttal 16,7%-ra) és Magyarországon (4,4%-ponttal 10,1%-ra) mérték. Jól látható, hogy ezekben az országokban azonban a komoly csökkenés ellenére továbbra is igen nagy a szegénység, jóval magasabb, mint az EU legtöbb országában.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik