Gazdaság

Rövidebb sorokra számíthatnak a Wizz Air utasai a reptéren

A Wizz Air legfrissebb újítása miatt gyorsabb utasfelvételre számíthatnak a nyaralni indulók Ferihegyen, írja a légitársaság közleményében. Azok ugyanis, akik korábban érkeznek, akár már 3 órával az indulás előtt becsekkolhatnak.

Úgynevezett korai utasfelvételi pultot nyitottak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, hogy a Magyarországról utazóknak kevesebbet kelljen várakozniuk a nyári hónapokban. A korai utasfelvételi pult (early check-in desk) 06:00 és 18:00 óra között, a 2/B terminálon várja május 6-tól a Wizz Air utasait. A pultnál legkorábban 3, legkésőbb 2 órával a járat indulása előtt lehet elvégezni az utasfelvételt és a csomagfeladást.

Minden utasnak díjmentesen jár

Idén várhatóan 6 millió utas választja a Wizz Airt Magyarországon, a legnagyobb részük a nyári hónapokban. A vakációk alatt így jelentősen megnő az utasforgalom a repülőtéren. A korai utasfelvételi pultot a vállalat kommunikációs menedzsere, Radó András szerint azért nyitották, hogy a nyári utazás még komfortosabb legyen.

A kibővített check-in kapacitás ígéretük szerint rövidebb sorokat és kevesebb várakozást jelent majd utasoknak. Az újítás a légitársaság szerint mindenkinek kényelmesebbé teheti az utazást, de különösen nagy segítséget jelenthet azoknak az utasoknak, akik vidékről vagy külföldről érkeznek, így sokszor eleve korábban érkeznek a repülőtérre. Az új szolgáltatás minden utasnak ingyenes – függetlenül attól, hogy rendelkezik-e WIZZ Priorityvel, illetve egyéb kényelmi szolgáltatással vagy sem.

Abban nincs változás, hogy továbbra is lehetőség van az online becsekkolásra a társaság honlapján vagy mobilalkalmazásában – ülőhelyfoglalással akár 30 nappal, anélkül pedig 48 órával az indulás előtt.

Még egy újításuk lesz a nyárra, hamarosan önkiszolgáló csomagleadó pultot alakítanak ki, amely még tovább gyorsíthatja az utasfelvételt.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik