Gazdaság

Húsvét: így alakul a boltok nyitva/zárva tartása

Érdemes figyelnie, nagyon hosszú lesz ez a hétvége.

A négynapossá vált húsvéti hétvégének örülnek a magyarok, de az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) arra figyelmeztet, hogy csütörtök után az üzletek többsége legközelebb szombaton nyit csak ki.

Nagypénteken az üzletek zárva lesznek. Szombaton a szokásos nyitva tartás lesz az áruházakban, szupermarketekben (a kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek.) Vasárnap és hétfőn ismét bezárnak az üzletek. 

A húsvéti időszakban a jogszabályok alapján nyitva tarthatnak a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, a  virág- és édességboltok, újságosok, vendéglátó- és szórakozóhelyek, a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, trafikok, ha maga a tulajdonos vagya családtagja áll a pult mögé.

A kifejezetten a húsvét alkalmából rendezendő vásárokon, fesztiválokon az alkalmazottak is beállhatnak árusítani, mivel ezeket a programokat az ünnepekre szervezik.

Az üzletek keddtől a szokásos rend szerint fogadják a vásárlókat, akiket a nyitva tartás változásáról az üzlet bejáraton kifüggesztett felirattal kell tájékoztatni.

Kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik