Gazdaság

Országos sztrájk a Metrónál

Az április 12-i, egy áruházra kiterjedő figyelmeztető sztrájk óta eltelt időben a Metro vezetésétől nem érkezett ajánlat a sztrájkkövetelések kielégítésével kapcsolatosan, ezért a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkbizottsága újabb sztrájkot hirdetett meg – írja a napi.hu az érdekképviseletre hivatkozva.

Valamennyi Metro-áruházban ma déltől délután 4-ig sztrájkolnak a dolgozók.

A szakszervezet állítása szerint a cég vezetése csakis akkor vezetné be az új bérezési rendszert, ha azt valamennyi Metro munkavállaló elfogadja.

A sztrájkbizottság véleménye alapján a munkáltató ezzel a látszat tevékenységgel időt szeretne nyerni, ezzel próbálva kifárasztani a munkavállalók törekvéseit. A sztrájkbizottság tagjai továbbra is nyitottak a tárgyalásokra, de ez csak akkor tud megtörténni, ha a munkáltató hajlandó olyan ajánlattal előállni, amely érdemi választ ad a követelésekre.

A mai akciót követően a folyamat nem áll meg. Amennyiben továbbra sem érkezik elfogadható ajánlat a munkáltató részéről, a sztrájkbizottság tagjai a földrajzi kiterjesztést követően időben is hosszabb távú sztrájk szervezésébe kezdenek – írta a KASZ.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik