Gazdaság

Ez történne, ha tűz ütne ki az Országházban

Miután hétfőn este kigyulladt a Notre-Dame, a Bors utánajárt, mi történne, ha az Országházban csapnának fel a lángok. A portál kérdésére az Országgyűlés Sajtóirodája közölte:

a hatályos Országgyűlési törvény szerint az Országgyűlési Őrség az Országházban, az Országgyűlés Irodaházában, valamint az Országgyűlés Hivatala elhelyezésére szolgáló épületekben gondoskodik a tűzbiztonsági követelmények megtartásáról.

Válaszukból kiderült továbbá, hogy az Országgyűlési Őrség 24 órás szolgálatban látja el az Országház tűzvédelmét, illetve egy időben minimum hat hivatásos tűzoltó tartózkodik az épületben.

A szolgálatot teljesítők mindennap öt alkalommal megelőző jelleggel járőröznek, ezen kívül minden építési, átépítési, felújítási tevékenységet háromóránként ellenőriznek. A munkájukat központi tűzivízrendszer és több mint 2500 tűzérzékelő segíti

– közölték.

Hozzátették, a Tűzvédelmi Szabályzatban foglaltaknak megfelelően az Országházban tűzveszélyes tevékenységet végezni csak a Tűzbiztonsági Osztály szolgálatparancsnoka vagy annak helyettese tudtával és engedélyével lehet. Így minden esetben értesülnek ilyenről, és ellenőrzik a biztonságos munkavégzés feltételeit.

A Tűzbiztonsági Osztály állománya tűzjelzés esetén négy percen belül köteles beavatkoz­ni, ez a rövid reagálási idő a garancia, hogy ne következhessen be kiterjedt tűz

– írták.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik