Gazdaság

Figyelmeztető sztrájkba kezdtek a Metro dolgozói

Két órás figyelmeztető sztrájkot hirdetett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Sztrájkbizottsága a Metro Kereskedelmi Kft. Kelet-Pesti áruházában — írta meg a Világgazdaság. A sztrájk április 12-én reggel 8 órakor kezdődött és délelőtt 10 óráig tart.

A sztrájkot azért hirdették meg, mert a munkavállalókkal történt egyeztetést követően a sztrájkbizottság tagjai elutasították a Metro vezetősége által április 9-én tett ajánlatot.

Az ajánlatban a Metro Kereskedelmi Kft. vezetése javaslatot tett a bérezési rendszer átalakítására és egy teljesítmény értékelési rendszer bevezetésére, de nem adott érdemi választ a sztrájkkövetelésben szereplő követelésekre. Az egyetlen pont, amelyben a szakszervezet szerint értékelhető elmozdulás történt, az az ajánlat targoncás pótlék bevezetésére vonatkozó szakasza.

A munkavállalókat felháborította az ajánlat azon része, amelyben a vállalat a 13. és 14 havi jövedelem összegéből szeretne béremelést végrehajtani, cafeteria rendszert fenntartani és teljesítmény alapú bérezést bevezetni.

A sztrájkbizottság tagjai felszólították a cég vezetőjét, hogy tegyen újabb, immár értékelhető ajánlatot. Ennek hiányában további lépések megtételét tartják szükségesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik