A miskolci kukakirályt is lenyomták Mészáros Lőrincék

Hulladéklerakót és házat építenek, de az új felcsúti iskolát is ők tervezik meg.
Kapcsolódó cikkek

Három munkát is nyertek mostanában Mészáros Lőrincék cégei, és már a szerződéseket is megkötötték velük.

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda eljárásán indult  miskolci kukakirály, Hercsik Károly cége,  a Mento Kft. is, de az észak-magyarországi hulladékbizniszben korábban taroló cég a nyertesnél egymilliárd forinttal drágábban tett ajánlatot, így nem rúgott labdába. A harmadik versenyző, a kaposvári központú Szemeco Kft. és a Geohidroterv Mérnökgeológiai, Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kft. konzorciuma szintén nem támasztott komolyabb akadályt, passzolta a hiánypótlást.

Mészárosék alvállalkozója a M-U-T Hungária Kft. lesz és 30 hónapjuk van a munkák elvégzésére, tervezéssel együtt. Nyolc településen kell hulladéklerakót, -kezelőt és udvart építeniük, többek között.

A Fejér megyében található épület panzióként működik, jelenlegi formájában 1998-ban épült meg. A szerződésben jelzik, hogy utófinanszírozással pályázati támogatást is kapott a felújítás.

A kormány korábban a beruházásra 304 175 000 forintot biztosított a Beruházás Előkészítő Alapból. Felcsútra azért kell új iskola, mert a helyi mintegy 200 gyerek kinőtte a régit.

A beruházás nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű, és egyedül a Fejér-B.Á.L. Zrt. tulajdonában lévő tervezőcéget hívták meg a hirdetmény nélküli közbeszerzésre.

Első körben azonban nem adták be időre a pályázatukat (Mfor), kiírtak egy új eljárást, amire megint csak a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. kapott meghívást.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu