Belföld

Mészáros Lőrinc benyelheti a TV2 műsorgyártó cégét

Mint tegnap megírtuk, három év után közös megegyezéssel távozik a TV2-csoporttól Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója és igazgatósági tagja.

Dirk Gerkens távozik a TV2-csoporttól
A társaság operatív vezetését Vaszily Miklós, az igazgatóság elnöke veszi át.

A médiacsoport közleménye szerint a társaság operatív vezetését Vaszily Miklós, az igazgatóság elnöke veszi át, aki a csoport stratégiai irányítása mellett ideiglenesen a vezérigazgatói feladatkört is ellátja.

Dirk Gerkens távozásával azonban nem érnek véget a TV2 körüli változások, az mmonline.hu információi szerint

az IKO Holding műsorgyártó cég teljes egészében Mészáros Lőrinc köréhez kerülhet.

Az IKO, illetve alapítója, Rákosi Tamás az elmúlt bő másfél évtizedben szoros kapcsolatban állt Dirk Gerkens-szel. Gerkens 2001-ben vette át az RTL magyarországi érdekeltségének irányítását, és nem sokkal később a 2002-ben alapított IKO vált a társasaság fő műsorgyártójává.

Az RTL Magyarországtól 2015 tavaszán távozott Dirk Gerkens, majd a következő évben már a TV2 vezérigazgatója lett és ide is követte őt Rákosi, illetve az IKO, ami a legfontosabb produkciókat készíti a médiacég számára.

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, a Status MPE Magántőke-alap még 2017-ben szerzett 17 százalékos részesedést az IKO Holdingban. Nem ez volt az egyetlen, médiapiacot érintő ügylet a magántőke-alap részéről, ugyanis 25,2 százalékos üzletrészt szerzett a Visus Invest Vagyonkezelő Kft-ben is. Ennek célja az volt, hogy ugyancsak 17 százalékos részesedést szerezzenek az Atmedia Kft. fölött, amely a TV2, az MTVA és számos tematikus tévécsatorna reklámidejét értékesíti.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik