Gazdaság

Kasza Tibor véleményvezér megúszta a versenyhatósági büntetést

A GVH szoktatta rá arra, hogy jelezze, ha egy bejegyzést pénzért tesz közzé közösségi oldalán.

A Gazdasági Versenyhivatal csütörtökön arról tájékoztatott, hogy megszüntette az első, véleményvezér számára előírt kötelezettségvállalás utóvizsgálatát, miután

Kasza Tibor véleményvezér

cége, a GoldenEye és a Telekom is teljesítette a vállalásait. A hivatal még 2016 végén indított eljárást három, kiemelkedő számú követővel rendelkező „véleményvezér” közösségi médiatevékenységének vizsgálatára, és mindhárom eljárás azzal zárult, hogy az érintettek kötelezettséget vállaltak arra, hogy világosan jelzik majd, ha egy bejegyzést pénzért vagy más ellenszolgáltatásért tesznek közzé.

A cél az volt, hogy a piac szereplői büntetés nélkül iránymutatást kapjanak az elvárásokról és kötelességekről a közösségi médiában zajló reklámozással kapcsolatban. Az érintetteknek azt is vállalniuk kellett, hogy oktatási célú előadásokat tartanak, figyelemfelhívó posztokat és kisfilmet tesznek közzé közösségi oldalukon, módosítják szerződéses feltételeiket, és partnereiket is tájékoztatják a GVH elvárásairól. (Fotó: Instagram/@kaszatibiofficial)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik