Gazdaság

Kitört a fröccsbotrány, Tibi atya nyilvános bocsánatkérést követel

A Humbák Művek által üzemeltetett Tibi atya márciusban jelentette be, hogy hamarosan piacra dobja a dobozos fröccsét.

A Vasuta Zrt. ezt rögtön megtámadta, mondván, a palackozott fröccs a cég jogilag védett szellemi tulajdonát képezi, a bor és szóda keverék gyártásának adott technológiája, mely technológia az Artisjus jogvédő iroda, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala nyilvántartásába bejegyzésre került.

A Vasuta Palackozott Fröccs jelenleg négy fajta kiszerelésben (0,33 l Pet, 0,5 l Pet, 0,5 l üveg és 0,75 l üveg) már több mint hat éve jelen van a piacon.

A vállalat tehát azt állította, hogy Tibi atya a palackozott fröccs ipari előállításának elsőbbségi szabadalomtulajdonosát megkerülte, amit viszont most megcáfoltak.

Tibi atya szerdán a lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta,

Vasuta úr tévesen állítja, hogy csak az ő engedélyével lehet fröccsöt előállítani az egész EU-ban, nem Vasuta által szabadalmaztatott eljárás az egyetlen ismeretessé vált eljárás, amellyel fröccsöt lehet előállítani. Mindezek felett Vasuta úr szabadalmi eljárása 2013 óta még mindig engedélyezés alatt álló szabadalmi bejelentés, azaz egy el nem döntött jogi helyzeten alapul.

Hozzátették, Tibi atya fröccse esetében, felhasználva a brand ismertségét és a sajtó érdeklődését, Vasuta kihasználta az alkalmat, hogy rosszhiszeműen járjon el saját termékének promotálására, megsértve a brand tulajdonosainak jó hírnévhez való jogát, melynek súlyos jogi és kártérítési következményei lesznek, amennyiben Vasuta úr nem hajlandó nyilvánosan bocsánatot kérni.

Mindamellett Vasuta úr által elkövetett ügyvédi figyelmeztetés komoly versenyjogi sérelmet alapozhat meg, ami ellen fel fogunk lépni

– fogalmaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik