Gazdaság

163 milliót költ sportlétesítmények korszerűsítésére Komló

Két komlói sportlétesítmény: a városi sportcsarnok és a KBSK futófolyosója energetikai korszerűsítésére nyert pályázati pénzt a városi önkormányzat. A 163 millió forintnyi TOP-beruházás jövőre indul.

Újabb önkormányzati fenntartású épületek energetikai korszerűsítésére pályázott sikeresen Komló. Jövőre a városközponti sportcsarnok és az uszoda, valamint a Komlói Bányász sporttelepén lévő futófolyosó felújítása kezdődhet meg. Az energetikai korszerűsítés a futófolyosó esetében a teljes fűtési és szigetelési rendszert érinteni fogja: mind a tetőszerkezetet, mind a falakat hőszigetelik, kicserélik a nyílászárókat és felújítják vagy cserélik az épület fűtőberendezéseit. A Sportcsarnok egy lépéssel előbbre tart a folyamatban, hiszen az alap szigetelési munkákat egy korábbi pályázatnak köszönhetően már elvégezte a város. Ezúttal ráadásképpen napelemeket fognak szerelni mindkét ingatlanra, derül ki a városi önkormányzat közleményéből.

Ez már a harmadik energetikai nagyprojekt lesz a városban, amihez ezúttal Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) maradványforrásaiból tudtunk fedezetet teremteni. A megítélt 163 millió forint gyakorlatilag megegyezik azzal az összeggel, amire pályáztunk – nyilatkozta Polics József polgármester.

A Pénzügyminisztérium támogató döntését a napokban vette kézhez a város, a szerződéskötés így már csak a jövő év elején várható. Ezt rövid időn belül követni fogja a közbeszerzések kiírása, így a jó idő beköszönte után elindulhat a kivitelezés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik