Gazdaság

Tovább romlott a levegő minősége az országban

A magas szállópor-tartalom miatt romlott a levegő minősége az országban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden az MTI-vel.  

Tájékoztatásuk szerint

Miskolcon, Salgótarjánban és Szombathelyen egészségtelennek minősítették a levegőt a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) magas koncentrációja alapján.

További 11 településen kifogásolt a levegőminőség. Ezek: Budapest, Dunaújváros, Hernádszurdok, Kecskemét, Putnok, Sajószentpéter, Százhalombatta, Székesfehérvár, Szolnok, Tököl, Vác.

Az egészségtelen levegőminőség esetén az érzékeny lakosságcsoportok – a gyermekek, idősek, légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők – számára nem javasolják a hosszabb ideig szabadban tartózkodást.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt várhatóan a légszennyezők koncentrációja emelkedik. Ezzel együtt a fagypont alatti hőmérséklet miatt a lakossági fűtés intenzívebb, így a helytelen fűtési módoknak tulajdonítható légszennyezés is jelentősebb – tették hozzá. Azt kérik mindenkitől, a saját és környezete egészségének védelme érdekében ügyeljenek arra, hogy ne szennyezzék a levegőt. Bővebb információ található a Fűts okosan! kampány oldalán, a http://www.futsokosankampany.hu/ oldalon – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik