Gazdaság

6,2 milliárd forintot játszott össze egy hétéves kisfiú a YouTube-on

A BBC írta meg, hogy a hétéves Ryan lett a YouTube legjobban fizetett vloggere. A kisfiú a Ryan ToysReview nevű csatornáján játékokat mutat be. A Forbes becslése szerint Ryan egy év alatt 22 millió dollárt keresett videóival, ezzel a YouTube-on maga mögé utasította Jake Pault is, aki félmillió dollárral kevesebb pénzt keresett nála.

Ryan általában naponta posztol új videót, egy vasárnap közzétett játékbemutatójának nézettsége már átlépte az 1,4 milliót:

Ryan bevételei – amelyből nem vonták le az ügynökök és a jogászok díjait – egyetlen év alatt megduplázódtak. Az NBC megkérdezte a kisfiút, hogy a többi gyerek miért szeretheti ennyire a munkáit. Szerinte azért:

Mert szórakoztató vagyok és vicces.

A már több mint 13 millió követővel rendelkező csatornát Ryan szülei hozták létre, a videóit több mint 26 milliárd alkalommal nézték meg. A csatorna bevételei nem csak a nézettség miatt lőttek ki, Ryan szponzorált tartalmakat gyárt, a Walmartban pedig októberben saját, Ryan’s World Toys névre keresztelt termékeket vezettek be, óriási sikerrel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik