Gazdaság

Gázömlés – biztosított az ország gázellátása

A tűz oltása még mindig tart a hajdúszoboszlói telephelyen.

A hajdúszoboszlói telephelyen keletkezett tűz ellenére biztosított az ország gázellátása – közölte a Magyar Földgáztároló Zrt. PR-vezetője. Fáber Dániel elmondta, a lángokat a földgázkutakról beérkező befutósori vezetékeknél észlelték.

A vezetékeket leszakaszolták, a gázkutakat lezárták, hogy ne legyen utánpótlása a gáznak. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a későbbi vizsgálat deríti ki. Senki sem sérült meg.

A tűz oltása még tart a cég munkatársai, a tűzoltóság, a polgári védelem és a katasztrófavédelem szakembereinek részvételével.

Az ország gázellátása biztosított, a társaság másik 3 földgáztárolója – Zsana, Pusztaederics, Kardoskút – vette át a szolgáltatást; a kereskedők földgázigényeit maradéktalanul kielégítik.

Állandó kapcsolatban vannak a földgázhálózat üzemeltetőjével, az FGSZ-szel és a földgázkereskedőkkel, hogy továbbra is zavartalan legyen az országos gázforgalom.

Az oltás után az érintett vezetékszakaszokat, berendezéseket cserélik, javítják, hogy rövid időn belül helyreálljon a tároló zavartalan működése.

Ömlik a gáz, ég egy gáztároló - fotók
Nagyhegyes és Hajdúszoboszló között lezárták a 33-as utat.

Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik