Gazdaság

Megsemmisült a tűzben a DK könyvelése

De Gyurcsány pártja szerint minden a számvevőszéknél van, ami kellett nekik.

A könyvelésünk, az irataink, a különböző pénzügyi papírjaink is mind megsemmisültek

– mondta a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba hétfői sajtótájékoztatóján, amelyről az Index számolt be.

Mint korábban írtuk, szombaton tűz volt egy Teréz körúti irodaházban, amely a párt irodáinak is helyt adott. Gyurcsány Ferenc pártelnök hétfőn a Facebookon tett közzé képeket a károkról.

Ennyi maradt a DK irodáiból a tűz után
A tető és a falak is áldozatul estek.

Molnár szerint abból, ami az irodákban volt, semmi nem maradt – vagy elégett, vagy a tető gerendái ráestek, vagy a tűzoltás során víz érte. Hozzátette: a DK szerverei nem ebben az épületben voltak, így adataikban nem keletkezett kár.

A pénzügyi iratokkal kapcsolatban jelezte: szerencsére az Állami Számvevőszéknek a választás után indult eljárása majdnem a végéhez ért, minden adat ott van a hivatalnál, ami kellett nekik. De odavesztek kortárs művészeti alkotások és az aláírások is, amelyeket a közvetlen főpolgármester-választásért és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtöttek.

Az alelnök megköszönte a Párbeszédnek és az MSZP-nek, hogy helyet ajánlottak fel, de nem fogadják el: más megoldást kell találniuk, amíg ez sikerül, addig a Képviselői Irodaházban fognak dolgozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik