Gazdaság

20 ezer forintos pénzérmét ad ki a jegybank

A Mátyás király Emlékév tiszteletére a Magyar Nemzeti Bank különlegesen nagy méretű ezüst és színesfém emlékérmét bocsát ki 20 000, illetve 2000 forint névértékkel. A „Mátyás király Emlékév” megnevezésű emlékérmék hazánk törvényes fizetőeszközei, de nem forgalmi célokat szolgálnak, elsődleges szerepük a megemlékezés, a tisztelgés nemzeti történelmünk kiemelkedő uralkodója előtt. Az ezüst és a színesfém változat azonos érmeképpel rendelkezik, csak értékjelzésükben térnek el – közölte az MNB, amely oldalán megmutatja a pénzérmék képét.

A 20 000 forint névértékű emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből, míg a 2000 forint névértékű színesfém változat réz (75 százalék) és nikkel (25 százalék) ötvözetéből készült.

Az emlékérmék ezúttal is korlátozott példányszámban jelennek meg: 5-5000 darab készíthető belőlük.

A „Mátyás király Emlékév” ezüst emlékérme a kibocsátást követő három hónapig, míg a színesfém emlékérme egy évig névértéken vásárolható meg 2018.november 19-től a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában (V. ker. Budapest, Báthory u. 7.), illetve a vállalat honlapján üzemeltetett webáruházban.

Kiemelt kép: 24.hu/ Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik