Gazdaság

Jobban a körmére néznek, aki az Aegontól vett fel hitelt és nem törlesztett

A válság előtt az egyik legaktívabb hitelezőként ismert Aegon Hitel megmaradt 75 milliárd forintos teljesítő hitelállományát korábban eladta a Raiffeisennek. Azok az adósok pedig, akik nem törlesztették rendben hitelüket, a követeléskezelésben piacvezetőnek számító Intrum svéd követeléskezelő társaság magyar leányvállalatához kerültek most – írja az énpénzem.hu.

Az Intrum bejelentette, hogy megszerezte a szükséges hatósági engedélyeket, ezzel lezárult az átadás. Az ügyfeleknek nincs dolguk a tranzakcióval kapcsolatban, levélben értesítik őket a változásról.

Ami viszont alighanem rossz hír azoknak, aki abban reménykedtek, talán megúszhatják, hogy nem törlesztették rendesen az adósságukat.

Az Intrum Hitel minden érintett helyzetét egyedileg megvizsgálja, együttműködő ügyfelei számára pedig anyagi helyzetüktől függően számos fizetéskönnyítő megoldást fog kínálni. Mint hangsúlyozta: „nem sablonmegoldásokban gondolkozunk, minden ügyfelünk számára egyedi megoldást kínálunk.”

A pénzügyi blog ennek kapcsán megjegyzi: mindez persze azt is jelenti, hogy a bajban levő adósok számára most válik igazán élessé a helyzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik