Gazdaság

Üzleti gázszolgáltatás a KKV-k számára (X)

Az idei év rendkívüli hideggel indult, március első két hetében ritkán tapasztalható hideg időjárás tört be Nyugat-Európába, ami miatt kritikus szintre csökkent a régió gáztározóinak szintje. A hideg időjárás miatt késve indult meg a felkészülés a télre, és folyamatosan nagyon magas gázigény volt tapasztalható azért, hogy a kereskedők megfelelő szintre tudják tölteni a tározókat a tél beköszönte előtt. Ezt tetézte a nyáron tapasztalható rendkívüli meleg európai időjárás, mely megnövelte a villamosenergia-felhasználást, ugyanakkor csökkentette a megújuló energia termelést és nehezítette a szén- és atomerőművek működését is. Így a gáztározók feltöltése helyett az elérhető gázmennyiség egy részét áramfejlesztésre használták, ami tovább növelte a hosszú távú gázárakat.

Az elmúlt időszakban Európa legfontosabb gázkereskedelmi pontján, Hollandiában a mértékadó jövő évi TTF árindex 3 és fél éves csúcsot döntött, ami az előző év hasonló időszakához képest 50%-os emelkedést jelent.

A gáz ára tehát szinte egész évben, minden időszakra vonatkozóan rendkívüli módon magasan van, és emiatt, valamint számos más világpiaci esemény hatására meredek emelkedésnek indult az áram ára is. A szokatlanul meleg nyár és hőhullámok hatására az európai folyók és víztározók vízállása drasztikusan lecsökkent, ami miatt előfordult, hogy a nagy szénszállító hajók nem tudtak eljutni németországi szenes erőművekhez, Franciaországban pedig olyannyira felmelegedtek a több atomerőmű hűtővizeként szolgáló folyók is, hogy az azok termelését korlátozni kellett.

A világpiaci folyamatok alakulása mindannyiunk életére hatást gyakorol, a kisebb vállalkozások számára komoly fejtörést okoz, hogy megtalálják a számukra előnyös megoldásokat.

Egy cég életében visszatérő költségtétel a gázszámla. Az E.ON szem előtt tartva a fenti okokat, figyelve a piac alakulását dolgozta ki ajánlatát a KKV-k számára. A vállalat munkatársai személyre szabott kalkulációval, a vállalkozás igényeihez igazodva segítenek abban, hogy magas szolgáltatási színvonal mellett piaci árat fizessenek az érdeklődő KKV-k a gázszolgáltatásért. Vállalják az ügyfeleik helyett a szolgáltatóváltással járó ügyintézést, illetve minden új ügyfélnek saját kapcsolattartót biztosítanak.

Az E.ON folyamatosan bővülő szolgáltatásportfóliójának köszönhetően szakértő partnerként segít ügyfeleinek a legmegfelelőbb energetikai megoldások megtalálásában. Közel 17 000 kis- és középvállalkozás, több mint 3000 nagyvállalat és mintegy 2000 önkormányzati intézmény számára biztosítja az áram- és a földgázszolgáltatást országszerte.
Az E.ON online felületén gyorsan és hatékonyan tájékozódhat, illetve ajánlatot is kérhet.

eon.hu/uzleti-gaz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik