Gazdaság

Nem fogják elhinni: jó esetben 210 napig fogják felújítani az M7-es 20 km-es szakaszát

Jó ideje borzolja autósok idegeit az M1-es autópálya jelentős torlódásokat, hosszú dugókat okozó felújítása, erre most az M7-esen is elkezdik a munkálatokat.

Több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala, a 90-es és a 111-es kilométerszelvény között – közölte Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel. A Balatonvilágos és Zamárdi közötti munkálatok a közlemény szerint szerdán kezdődnek és várhatóan 210 napig tartanak majd.

A beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között kezdődnek el a munkálatok, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lévő hidaknál végeznek javítási munkát. A munkaterület mellett 60, illetve 80 kilométer per órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

Az átfogó felújítási munkák során a kivitelezők a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítják, a külső sávon modern, innovatív és környezetbarát technológiát, úgynevezett hideg REMIX eljárást alkalmaznak, mellyel az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, majd ezt követően új kopóréteget terítenek a szakemberek – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik