Gazdaság
Budapest, 2017. május 15.
A Magyar Nemzeti Bank fõépületének személybejárata és cégtáblája a fõváros V. kerületében, a Szabadság tér 9-ben.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Felügyelet nélkül működik a jegybank

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 08. 07. 08:19

Hónapok óta felügyelet nélkül működik a Magyar Nemzeti Bank (MNB), miután lejárt a felügyelő-bizottság (fb) mandátuma – írja a Zoom.hu.

Az új parlament megalakulásával, május 8-án szűnt meg az fb mandátuma, ahova négy tagot a parlament, egy tagot pedig a nemzetgazdasági vagy pénzügyminiszter jelöl. A testület havonta egyszer ülésezik, a tagok számára nagyjából 3-4 napot vesz igénybe a munka havonta, és ezért bruttó 3 millió forint fizetés jár, az fb elnökének 3,5 millió forint.

Eleinte úgy tűnt, hogy a Fidesz első dolga lesz az új testület megválasztása, de hivatalos jelöltek hiányában ez végül elmaradt. Így az új tagok megválasztására leghamarabb szeptember végén, október elején kerülhet sor.

A leköszönt testület május végén benyújtott beszámolójában is felhívta a figyelmet arra, hogy a helyzet aggályos, mert így a tulajdonos magyar államnak semmilyen rálátása nincs a jegybank működésére, az ellenőrzés nélküli működés pedig politikailag és jogilag is problémás.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

5603647 03.08.2018 Flowers at the photos of the three Russian journalists killed in the Central African Republic, from right: Orkhan Dzhemal, Kirill Radchenko and Alexander Rastorguyev, outside the Central House of Journalists in Moscow. Ekaterina Chesnokova / Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.