Gazdaság
Depressed homeless man sitting on concrete wall under bridge.

Európa minden országában több segítséget kapnak a munkanélküliek, mint nálunk

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 08. 03. 07:29

A második Orbán-kormány első intézkedései egyikeként drasztikusan hozzányúlt a munkanélküli juttatásokhoz.
Korábban a témában:

Az mfor.hu az OECD adatai alapján arról ír, hogy szűkmarkúan támogatja a magyar kormány a munkanélkülieket. Magyarországon a munkanélküliek a korábbi keresetüknek mindössze 21 százalékát kapják meg éves átlagban, aminél Európában egyetlen szűkmarkúbb állam sincsen, az OECD-tagállamok körében is egyedül a nem éppen szociális ellátásairól híres Egyesült Államokban van kisebb arány, itt a fizetés 19 százalékával támogatja az állam az állástalanokat.

A lista élén Luxemburg áll, ahol az állam a munkanélkülieket korábbi fizetésük 87 százalékával támogatja az állam éves átlagban. Ezután 75 százalékkal Svájc, majd 73-73 százalékkal Dánia és Hollandia áll. Az OECD átlaga 53 százalék.

A cikk emlékeztet, a második Orbán-kormány első intézkedései egyikeként drasztikusan hozzányúlt a munkanélküli juttatásokhoz. Az álláskeresési járadék – vagyis a munkanélküli segély – folyósításának időtartamát 9-ről 3 hónapra csökkentette a kormány.

Fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

5603647 03.08.2018 Flowers at the photos of the three Russian journalists killed in the Central African Republic, from right: Orkhan Dzhemal, Kirill Radchenko and Alexander Rastorguyev, outside the Central House of Journalists in Moscow. Ekaterina Chesnokova / Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.