Gazdaság

Miskolc volt még versenyben a BMW-gyárért, egy dolog döntött Debrecen mellett

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be Budapesten, hogy gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben.

A cég azzal indokolta döntését, hogy Debrecen infrastruktúrája, logisztikai kapcsolatai és a BMW meglévő beszállítói hálózatának elhelyezkedése miatt ideális helyszín az autógyártó csoport gyártókapacitásának bővítésére.

Kora estére a miskolci városháza Index által idézett közleményéből pedig az is kiderült, hogy a borsodi megyeszékhely volt még versenyben a gyárépítésért egészen a végsőkig.

Mint írták, Miskolc hosszú tárgyalássorozat után, több potenciális város közül végül Debrecennel maradt versenyben a BMW hazai gyártelepítési helyszíne kapcsán. A tárgyalások alatt örömmel tapasztalták, hogy a magas nemzetközi elvárásoknak, amelyek egy ilyen multiberuházáshoz szükségesek, Miskolc mindenben megfelelt.

Leszámítva egyet,

a nemzetközi repülőtér igényét, amit a német beruházók kiváltképp súlyponti feltételnek tartottak. Debrecen esetében ez adott volt, a BMW így a nemzetközi repülőtérrel rendelkező várost választotta.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik