Gazdaság

Legyünk felelősek!

24.hu
24.hu

2018. 06. 18. 00:00

Mit gondol egy nemzetközi vállalat a felelősségteljes fogyasztásról?

„Napjainkban széleskörben elfogadott a nézet, hogy ha az üzleti megfontolások maradnak elsődlegesek, akkor értékes természeti erőforrásaink felhasználása hamar túllép földünk teljesítőképességén. Extrém időjárás, természeti katasztrófák, a klímaváltozás hatásainak csökkentésére és az alkalmazkodásra tett sikertelen kísérletek benne vannak az öt legrizikósabb tényezőben, mind az előfordulás valószínűsége, mint a hatás tekintetében.” – mondta Virgine Helias, a Procter & Gamble Globális Fenntarthatósági Részlegének alelnöke, a Világgazdasági Fórum legújabb Globális kockázatok című jelentése nyomán.

A P&G hisz abban, hogy fejlődő környezetünkben a bevett szokások azonnali változtatására és új üzleti modellek létrehozására van szükség, hogy lehetővé váljon a felelősségteljes fogyasztás, és új értékek jöhessenek létre. Éppen ezért a cég felelősséget és vezető szerepet vállal ezen a területen, és folyamatosan növelni kívánja célkitűzéseit a fenntarthatóság érdekében.

“A P&G közel két évszázaddal ezelőtti alapítása óta mindig osztoztunk abban a hitben, hogy az általunk létrehozott márkák jobbá tehetik a világot. – tette hozzá Helias. – Hisszük, hogy képesek vagyunk felelni a felmerülő, jót és a növekedést célul kitűző igényekre. Az általunk kiszolgált ötmilliárd ember egyedi felelősséget és lehetőséget jelent számunkra, hogy innovációs képességeinkkel támogassuk a párbeszéd létrejöttét, befolyásoljuk a hozzáállást és megváltoztassuk a viselkedést, és így hozzásegítsük termékeink felhasználóit a pozitív változások eléréséhez.

 

De mit is jelent a fenntarthatóság ezen a szinten?

A vállalat szerint a működési folyamatokban megvalósuló fenntarthatóság majdnem olyan fontos, ha nem még fontosabb, mint a fenntarthatósági stratégiák kialakítása és a folyamatos innováció megvalósítása. Az utóbbi években jól látható fejlődésen ment keresztül ez a terület, elősegítve a P&G 2020-as céljainak beteljesítését, amelyek fókuszában a klíma, a víz és a hulladék áll. A biomasszából nyert áram és szélenergia által működő üzemek, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a gyárak által felhasznált víz mennyiségének csökkentése mind hozzájárultak a pozitív eredmények eléréséhez. A vállalat gyárainak 80%-a már nem termel hulladékot a szeméttelepek részére, és nagyjából személyenként 1,5 liter vizet spóroltak meg víz-megóvási tevékenységükkel, amely által a gyártás során 27%-kal csökkent a vízfelhasználás az üzemekben.

A P&G 2030-ra tovább kívánja csökkenteni a gyártás okozta ökológiai lábnyomát, a 100%-ban megújuló energiával működő üzemeivel az üvegházhatású gázok kibocsátása felére fog csökkenni. A vállalat egy cirkuláris vízfelhasználás kidolgozására törekszik, amelynek nyomán legalább 5 milliárd liter víz származik majd körkörös forrásokból.

A P&G mottója szerint a jövő sikeres vállalkozási a fenntartható vállalkozások lesznek. Ez az egyetlen járható út – állítják.

“Az eddig elért eredményeinkre támaszkodva, fenntartható fejlesztéseinkre fókuszálva, partneri együttműködések és az új cirkuláris megoldásokért tett egyesített erőfeszítéseink által jelentős fejlődésen megyünk keresztül, így fokozatosan közelebb kerülünk céljaink eléréséhez és a pozitív változáshoz, amit látni szeretnénk a világban.” – foglalta össze az alelnök.

Ezek megvalósításának egyetlen módja, ha mindenki aktívan részt vesz benne. A világnak mindenkire szüksége van ezen az utazáson, éppen ezért a vállalat eltökélt szándéka, hogy aktívan bevonja, támogatja és jutalmazza munkavállalóit, felismerve és méltányolva erőfeszítéseiket.

 

Forrás és további információ

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.