Gazdaság

Megreguláznák az egyik jegyárusító oldalt

Számos panasz érkezett már a Viagogo jegyárusító oldallal kapcsolatban, áprilisban például arról írtunk, hogy hamis jegyeket árultak rajta Korda György és Balázs Klári koncertjére, tavaly pedig a Gorillaz budapesti koncertjére jegyet vásárló rajongókat csaptak be.

Margot James, digitális és kreatív iparágakért felelős brit miniszter a BBC egyik rádiós műsorában azt mondta, hogy a Viagogo az egyike a legrosszabb netes cégeknek, amelyek másodkézből árulnak belépőket koncertekre. A HVG.hu beszámolója szerint az oldal sérti az Egyesült Királyság reklámtörvényeit azzal, hogy egy-egy vásárlás alkalmával olyan összeget is levon, amelyekről a vásárlókat nem tájékoztatja.

A fogyasztóvédelemmel foglalkozó National Trading Standards (NTS) nemrég vizsgálatot indított a Viagogo ellen a sorozatos megtévesztések miatt. Sok panasz érkezett az idei foci-vb-t szervező FIFA-hoz is az oldal tevékenységével kapcsolatban, a futballszövetség pert is indított az oldalt üzemeltető Viagogo AG ellen, és felhívták a figyelmet, hogy hivatalosan jegyet csak a FIFA weboldalán lehet venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik