Gazdaság

Nem, nem kerül 1 euróba 2 jegy a Wizz Airnél

A Facebookon megint terjedni kezdett egy poszt, amely szerint a Wizz Air két ingyenes jegyet kínál, mert 15 évvel ezelőtt repült először a légitársaság. (A posztban ez jóval magyartalanabbul van leírva.)

Ez azonban szimpla adathalászós átverés, amelyet az is elárul, hogy az állítólagos légitársaság honlapját így tüntetik fel: wizzair.hu-hu.online, holott a Wizz Air honlapja valójában ez: https://wizzair.com

A cég közleményében azt írta:

Bármilyen promóciót, illetve versenyt a légitársaság kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségi média felületein, valamint a WIZZ hírlevélben hirdet meg.

A Wizz Air azt tanácsolja, hogy a felhasználók kizárólag a vállalat hivatalos csatornáit keressék fel, más, a repülőtársaság akcióiról, felhívásairól szóló oldalakra, linkekre ne kattintsanak.

A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon személyek, illetve jogi személyiségek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, illetve akik a Wizz Air nevében félrevezetik, megtévesztik a fogyasztókat.

Legutóbb tavaly novemberben terjedt hasonló álhír a közösségi oldalon.

(Utazómajom)

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik