Gazdaság
Eger, 2017. március 8.
Gyermekek ebédelnek az egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Mûvészeti Iskola étkezõjében 2017. március 8-án. Idén 74 milliárd forintot költ a kormány ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetésre, ez több mint 2,5-szerese a támogatásra 2010-ben fordított összegnek. Összesen 620 ezer gyermek részesül ingyenes vagy kedvezményes étkeztetésben a bölcsõdétõl a középiskola végéig, ez a Magyarországon élõ gyermekek több mint harminc százaléka.
MTI Fotó: Komka Péter

Még lehet igényelni az ingyenes gyermekétkeztetést a nyári szünetre

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 06. 04. 14:22

Továbbra is leadhatják az igénylést a helyi önkormányzatnál a nyári ingyenes gyermekétkeztetésre azok a szülők, akik ezt nem tették meg – írta hétfői közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). A szünidei gyermekétkeztetés június 15-én kezdődik.

A szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője írásban tájékoztatta a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőt, továbbá a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat segítséget biztosít a szülő számára. Az EMMI tájékoztató levelet küldött a család- és gyermekjóléti szolgálatok, a települési és fővárosi kerületek jegyzői, valamint a kormányhivatalok kormánymegbízottjai számára.

A közlemény szerint tavaly minden eddiginél magasabb létszámú rászoruló gyermekhez, és minden eddiginél több településre jutott el természetbeni ellátásként a nyári szünidőben a gyermekétkeztetés, országszerte közel 142 ezer gyermek kapott naponta egy tál meleg ételt a leghosszabb iskolai szünetben, így az intézkedés 11 ezerrel több rászorulót ért el, mint 2010-ben.

Idén 6,67 milliárd forintot fordít a kormány a szünidei gyermekétkeztetésre, ez a háromszorosa a nyolc évvel ezelőtti gyermekétkeztetési támogatásnak. A 2010-ben még 370 forintos egy adagra jutó támogatás 570 forintra emelkedett.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.