Gazdaság

Negyedmillióba is belekerülhet a gyereknek egy hét nyári tábor

24.hu
24.hu

2018. 06. 04. 09:36

Ahogyan a Táborfigyelő látja, 2018 a táborbumm éve, mert ennyi tábor közül még soha nem választhattak szülők és csemetéik. A gyerektábor-összehasonlító portálon jelenleg több mint 1100 táborturnus érhető el, így szerintük a rendkívül bő választék már-már meg is nehezíti a választást a szülőknek. Épp ezért készítettek egy szakmai minimumprogramnak elkeresztelt segédletet, aminek hatására szerintük emelkedhet a táborok elvárt minősége, illetve növekedhet a szülők tudatossága is  a választásnál.

Az idei évben már nem csak a Balatonnál és a Velencei-tó kínálnak kiemelkedően sokszínű lehetőségeket, hanem országosan ez a tapasztalat. Viszont Veszprém, Bács-Kiskun és Pest megyék valamelyest kiemelkednek a sorból, mert várhatóan itt táborozhatnak majd a legtöbben.

A táborozó gyerekek száma is rekordot dönthet, 200 ezer körül várják. 

Úgy tűnik továbbá, hogy megfordult az elmúlt évek trendje, és idén először többen nyaralhatnak napközis táborban, mint ott alvósban. A gyerekek elsősorban a július hónap heteit töltik táborban, de sokan már a szünidő kezdetét is. Az augusztus hónap sokaknál a családi nyaralások időszaka, így a táborozó gyerekek száma ilyenkor valamelyest csökken.

A népszerűségi toplistát a programozó és katonai táborok vezetik, ezeket keresik leginkább a szülők és a csemeték. Az árak a tavalyi évhez képest valamelyest emelkedtek,

a legdrágább táborok több mint negyedmillió forintba, a legolcsóbbak kevesebb mint tízezer forintba kerülnek.

  • Egy ott alvós tábor átlagára 46 000 forint körül lesz, míg egy napközis tábornál átlagban 30 000 forintos költséggel számolhatnak a szülők.
  • A legolcsóbb ott alvós tábor 8 220 forintba kerül, míg a legdrágábbért 259 000 forintot kell fizetni.
  • A napközis táborok árai pedig heti 15 000 és 84 900 forint között mozognak.

Kiemelt kép: Táborfigyelő

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.