Gazdaság

Negyedmillióba is belekerülhet a gyereknek egy hét nyári tábor

Ahogyan a Táborfigyelő látja, 2018 a táborbumm éve, mert ennyi tábor közül még soha nem választhattak szülők és csemetéik. A gyerektábor-összehasonlító portálon jelenleg több mint 1100 táborturnus érhető el, így szerintük a rendkívül bő választék már-már meg is nehezíti a választást a szülőknek. Épp ezért készítettek egy szakmai minimumprogramnak elkeresztelt segédletet, aminek hatására szerintük emelkedhet a táborok elvárt minősége, illetve növekedhet a szülők tudatossága is  a választásnál.

Az idei évben már nem csak a Balatonnál és a Velencei-tó kínálnak kiemelkedően sokszínű lehetőségeket, hanem országosan ez a tapasztalat. Viszont Veszprém, Bács-Kiskun és Pest megyék valamelyest kiemelkednek a sorból, mert várhatóan itt táborozhatnak majd a legtöbben.

A táborozó gyerekek száma is rekordot dönthet, 200 ezer körül várják. 

Úgy tűnik továbbá, hogy megfordult az elmúlt évek trendje, és idén először többen nyaralhatnak napközis táborban, mint ott alvósban. A gyerekek elsősorban a július hónap heteit töltik táborban, de sokan már a szünidő kezdetét is. Az augusztus hónap sokaknál a családi nyaralások időszaka, így a táborozó gyerekek száma ilyenkor valamelyest csökken.

A népszerűségi toplistát a programozó és katonai táborok vezetik, ezeket keresik leginkább a szülők és a csemeték. Az árak a tavalyi évhez képest valamelyest emelkedtek,

a legdrágább táborok több mint negyedmillió forintba, a legolcsóbbak kevesebb mint tízezer forintba kerülnek.

  • Egy ott alvós tábor átlagára 46 000 forint körül lesz, míg egy napközis tábornál átlagban 30 000 forintos költséggel számolhatnak a szülők.
  • A legolcsóbb ott alvós tábor 8 220 forintba kerül, míg a legdrágábbért 259 000 forintot kell fizetni.
  • A napközis táborok árai pedig heti 15 000 és 84 900 forint között mozognak.

Kiemelt kép: Táborfigyelő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik