Gazdaság

A Főtaxi csoport megvásárolta a Budapest Taxit

A Főtaxi csoport május 28-án jelentette be, hogy megvásárolta a piac egyik jelentős szereplője, a Budapest Taxinak a taxi üzletágát. A tranzakció tovább erősíti a Főtaxi piacvezető pozícióját, a két társaság együttesen mintegy 2000 autóval fogja kiszolgálni utasait a továbbiakban.

A tranzakciót követően a két cég továbbra is önálló márkanév alatt, közös rendszereket használva fog működni. Mindez a két vállalat közötti szinergiáknak köszönhetően a korábbinál is gördülékenyebb, gyorsabb és magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálást fog eredményezni, derül ki közlésükből. Magyarország legrégebbi taxis vállalata, az idén 105 éves Főtaxi csaknem 1500 autójával eddig is piacvezető pozíciót töltött be, a Budapest Taxi megvásárlásával pedig a flotta mintegy 2000 autóra fog bővülni. A két céget külön kezeli majd a Főtaxi csoport, így az utasok a szolgáltatás működésében nem fognak változást tapasztalni.

A következő hónapok során zajlik le a Főtaxi és a Budapest Taxi rendszereinek és folyamatainak egységesítése, ennek lépéseiről a Főtaxi csoport munkatársai folyamatosan tájékoztatják utasaikat és céges partnereiket. A két vállalat által korábban kötött szolgáltatási szerződések változatlan tartalommal érvényben maradnak.

A Főtaxi az elmúlt években rendkívül dinamikusan fejlődött: a flotta mérete megháromszorozódott, amivel párhuzamosan jelentősen emelkedett az utas- és fuvarszám. A Budapest Taxi megvásárlása nyomán ez a fejlődés újabb lendületet kap: várakozásaink szerint a tranzakciót követő csaknem 2000 autót számláló flotta segítségével tovább tudjuk növelni a teljesített rendelések számát, és még magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni utasaink igényeit

– értékelt a Főtaxi igazgatóságának elnöke, Mohl László.

A Budapest Taxinál legutóbb két éve volt tulajdonosváltás:

Eladták az egyik legnagyobb budapesti taxis céget
Tulajdonost váltott az egyik legnagyobb fővárosi taxis fuvarszervező társaság, a Budapest Taxi, írja a Népszabadság. A lap szerint a vevő nem

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik