Ismét óriásit kaszált közbeszerzésen Pintér volt cége

Ezúttal állami közlekedési vállalatokat fognak védeni.
Kapcsolódó cikkek

Összesen nettó 7400 millió forintot nyert közbeszerzésen Pintér Sándor belügyminiszter volt cége egy konzorciumban őrző-védő feladatok ellátására. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiválasztott cégek szinte az egész országban végezhetik állami közlekedési vállalatok vagyonvédelmét. A kiírás szerint a szolgáltatásokat öt állami cégnek kell teljesíteni, mindegyiken ugyanaz a pályázói kör futott be.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ), a MON-DA Kft., az ELIT SECURITY GROUP Kft., az MPT Security Kft., az NG 12 Kft., és a SECURIMASTER Kft. együttes ajánlattevőként nyerték a részenként kiírt közbeszerzéseket.

A CBSZ-t egészen a 2010-es választásokig jelenlegi belügyminiszter tulajdonolta. A kormányváltás után az addig is a piac meghatározó szereplőjének számító társaság több állami megbízást is kapott, köztük a Magyar Villamos Művektől, a Magyar Fejlesztési Banktól, a Szerencsejáték Zrt.-től, a Terror Háza Múzeumtól, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságtól és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által kiírt közbeszerzést például úgy nyerte meg a CBSZ, hogy az eljárásból kizártak három olyan pályázót, amelyek a fürdőcég szerint “kirívóan olcsó” ajánlatokat adtak be, így a versenyben maradt legdrágább ajánlattal lettek befutók.

A CBSZ-et a választások előtt adta el Pintér Sándor egy Prostasia Zrt. nevű cégnek, amelyet 2010 januárjában alapítottak ötmillió forintos jegyzett tőkével. A Prostasia akkori tulajdonosa egy Kántor Tibor nevű férfi volt, aki Pintér közvetlen munkatársaként a CBSZ igazgatósági tagja volt egy időben. A Prostasia jelenlegi, egyedüli tulajdonosa (2017-től) Szabó Péter, aki szintén Pintér közvetlen munkatársa, a CBSZ igazgatósági tagja volt, az Opten céginformációs rendszere szerint. 2017-es beszámolót a cég még nem adott le.

Az egyik nyertes, a MON-DA Kft. ráadásul szintén CBSZ, azaz Prostasia, azaz Szabó tulajdonában van, így a 7400 milliót visszaosztva az öt nyertes között, átlagosan 1480 millió forint üti Pintér egykori közvetlen munkatársának markát.

Versenytárs nélkül nyert újabb közbeszerzést Pintér volt cége
Többek között a Bálna épületét fogják őrizni.
Újabb gigatendert nyert Pintér Sándor belügyminiszter volt cége
Három évre négy biztonsági cég nyert 26 milliárd forintos munkát az államtól. De vihetnek ennél többet is.