Gazdaság

Átalakítja bolthálózatát a Coop

Informatikai rendszerét is fejleszti, aminek érdekében tőkeemelést hajtott végre a társaság.

Tőkeemelésről döntött szerdai közgyűlésén a CO-OP Hungary Zrt., a forrást a társaság versenyképességének növelésére fordítják. A Napi.hu azt írja, elsősorban az informatikai háttérrendszert fejlesztik, már zajlik az új felhőalapú, az üzleti intelligencia lehetőségeit is kihasználó rendszer kiépítése, amely a közeljövőben leváltja a 15 éve telepített, mára elavult rendszert.

A bolthálózatot átstrukturálják a hatékonyság növelése érdekében. Tóth Géza vezérigazgató az idei év fő célkitűzései közt említette a vásárlói élmény javítását és a választék növelését. A fejlesztések része számos energiahatékonysági beruházás, ami érinti a világítás és a hűtők optimalizálását, és napelemes technológiát is tesztelnek.

A kereskedelmi láncok közül a Coop van jelen a legtöbb – közel 1600 – településen, naponta másfélmillió vásárlót szolgál ki. Pekó László, a zrt. igazgatóságának elnöke a munkaerőhiányt, a kistelepülések korösszetételét és jövedelmi viszonyait említette kihívásként, amivel összefüggésben a boltösszetétel trendje a hálózaton belül a nagyobb méretű üzletek felé tolódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik