Gazdaság

LMP: Csökkenteni kell az orosz energiafüggőséget

Az LMP egyetért az amerikai külügyminisztérium képviselőjével, aki legutóbbi sajtótájékoztatóján elítélte az Északi Áramlat 2 gázvezeték kiépítését, amelyen keresztül orosz gázt juttatnának el Európába, mert az Vlagyimir Putyin politikai befolyásszerző céljait szolgálja.

Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője hétfői közleményében azt írta:

meg kell akadályozni,hogy a putyini Oroszország befolyásszerző tevékenysége erősödjön Kelet-Közép Európában, különösen Magyarországon. A magyar kormány már így is totális hűbéri viszonyba került a moszkvai vezetéssel, pedig legutóbbi nyilatkozatai alapján bebizonyosodott: szövetségese, a mostani lengyel kormány is egyértelműen látja, hogy Oroszország jelenlegi politikai vezetése veszélyt jelent a térség országainak szuverenitására, nemzeti függetlenségére.

A politikus hozzátette: Orbán Viktor korábban az egyik legnagyobb politikai teljesítményének nevezte a rezsicsökkentést, miközben a csökkenő világpiaci ár ellenére továbbra is a drága orosz gázzal fűtenek a magyar emberek.

Az LMP álláspontja szerint Orbán Viktor szövetségi politikájával egyedül a fideszes oligarchák járnak jól, a magyar emberek pedig egyre többet fizetnek ezért.

A párt úgy véli, hogy az Oroszország elleni szankciók kivezetése, és így az orosz agresszió válasz nélkül hagyása nemzeti tragédia és az EU gyengeségének jele lenne, ezért minden fórumon fel fognak lépni ez ellen.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik