Gazdaság

Elfolyt a víz az uniós pénzből létrehozott zalakarosi termáltóból

Valószínűleg műszaki probléma miatt szerda reggelre elfolyt a víz a zalakarosi termáltóból, amelyet néhány éve alakítottak ki. Novák Ferenc, a város polgármestere (Fidesz) az MTI érdeklődésére megerősítette a Zalai Hírlap információját.

A mintegy másfél hektáros felületű, jellemzően 180-280 centiméter mélységű tavat a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja, a termálvíz másik része pedig csővezetékeken távozik a fürdőből. A polgármester az eddigi vizsgálatok alapján azt mondta: a fóliával fedett meder alatt egy gödör keletkezhetett, ott a fólia kiszakadt, ezért a víz azon keresztül elfolyt.

Novák Ferenc hozzátette: a tónak elsősorban esztétikai, szabadidős értéke van, állatvilága szinte nincs, a betelepített növényzetet pedig a kiszáradás ellen átültetik olyan részre, ahol maradt még valamennyi víz a mederben. A műszaki probléma feltárását már elkezdték a szakemberek, hogy mielőbb helyre tudják állítani a korábbi állapotot.

A termáltó honlapján található információk szerint Zalakaros önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése tárgyú felhívás keretében 280 millió forint uniós támogatást kapott.

Ennek keretében nemcsak egy tavat ástak és töltötték fel vízzel, hanem egy sétányt is létrehoztak, és átalakították a közeli fürdő fogadóépületét is.

Kiemelt kép: termalto.zalakaros.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik