Gazdaság

Olyan szakembereket rúgtak ki a kórházból, amilyeneket éppen keresnek

A hatvani Albert Schweitzer kórházban ágyszám csökkenésére hivatkozva kirúgtak két nővért és egy traumatológust, írja a Népszava. A lap forrása szerint azonban az ápolónők harminc-negyven ágyra vannak ketten.

Egy 12 órás nappalos és egy 12 órás éjszakás műszak után elvileg egy rövidebb, úgynevezett „alvós” majd ezt követően egy pihenőnapot kellene kapniuk, de ez utóbbira már hetek óta nem volt példa

– mondta.

A lap úgy tudja, az egyik elbocsátott ápolónő harminchat éve dolgozott az egészségügyben, a nyugdíjig már csak négy éve lett volna hátra. Facebookon annyit írt az esettel kapcsolatban:

a traumáról két nővért, köztük engem, és egy orvost bocsájtottak el, gazdasági okok miatt, ez áll a papíromon. Én nem foglalkoztam a politikával! Csak itt éltem le az életem. 36 év!

Az intézmény vezetése mégis az ágyszámok kihasználatlanságával indokolta a döntését, szerintük nincs nővérhiány a kórházban, biztosítani tudják a megfelelő létszámot.

Az elbocsátások pedig azért is különösek, mert a kórház honlapján több olyan álláshirdetés is található, amikben sürgősségi szakorvost és traumatológust, illetve sürgősségi szakápolót keresnek.

 

Kiemelt kép: Újszülöttellátó helyiség a megújult Albert Schweitzer Kórházban az átadási ünnepség napján Hatvanban 2015. október 20-án. 
Fotó: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik