Gazdaság

Milliárdokat költöttek el uniós pénzből, a víz nem iható továbbra sem, de senki nem felelős

Makó térségében, 17 településen, az ott élő 48 ezer ember lényegében szennyezett vizet használ. Az EU adott arra pénzt, milliárdokat, hogy Magyarország oldja meg a problémát, az ivóvízminőség-javító programra kapott a térség közel 4 milliárdot – a cech döntő részét az EU állta. 2015 végéig el kellett volna, hogy készüljön a beruházás, a teljesen egészséges ivóvizet biztosító hálózat – de nem készült el sem határidőre, se nem eredményezte, hogy a szennyezett víz eltűnjön.

Lázár János miniszter tett arra utalást, hogy a kivitelező vállalkozó felelős a megbicsaklásért. Aztán az állam mégis adott előbb 560 millió forintot utólag a térségnek, hogy tegyenek meg mindent, hogy végre jó legyen az ivóvíz. Most meg újabb apanázs, 950 millió forint áll a házhoz, derül ki a hvg.hu cikkéből. A víz még mindig szennyezett, többen arra is panaszkodnak, hogy büdös is. Igazából sok helyen használhatatlan.

A nemrég felkért döntnök szerint a kivitelező vállalkozó neki fel nem róható októl nem teljesítette teljes körűen a szerződést. Úgyhogy felelősségre vonás, az bizony nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik