Gazdaság
AppleMark

Milliárdokat költöttek el uniós pénzből, a víz nem iható továbbra sem, de senki nem felelős

24.hu
24.hu

2018. 02. 21. 12:26

Makó térségében, 17 településen, az ott élő 48 ezer ember lényegében szennyezett vizet használ. Az EU adott arra pénzt, milliárdokat, hogy Magyarország oldja meg a problémát, az ivóvízminőség-javító programra kapott a térség közel 4 milliárdot – a cech döntő részét az EU állta. 2015 végéig el kellett volna, hogy készüljön a beruházás, a teljesen egészséges ivóvizet biztosító hálózat – de nem készült el sem határidőre, se nem eredményezte, hogy a szennyezett víz eltűnjön.

Lázár János miniszter tett arra utalást, hogy a kivitelező vállalkozó felelős a megbicsaklásért. Aztán az állam mégis adott előbb 560 millió forintot utólag a térségnek, hogy tegyenek meg mindent, hogy végre jó legyen az ivóvíz. Most meg újabb apanázs, 950 millió forint áll a házhoz, derül ki a hvg.hu cikkéből. A víz még mindig szennyezett, többen arra is panaszkodnak, hogy büdös is. Igazából sok helyen használhatatlan.

A nemrég felkért döntnök szerint a kivitelező vállalkozó neki fel nem róható októl nem teljesítette teljes körűen a szerződést. Úgyhogy felelősségre vonás, az bizony nincs.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.