Gazdaság

50 ezres béremelést kapnak a Dunaferr melósai

dunaferr(1)(960x640)(1).jpg (dunaferr, )
dunaferr(1)(960x640)(1).jpg (dunaferr, )

A megszokottól eltérő, fix összegről szóló bérmegállapodást kötöttek a szakszervezetek a Dunaferrnél. Ennek köszönhetően a fizikai dolgozók havi ötvenezer, a szellemi foglalkoztatottak pedig negyvenezer forint emelést kapnak, de a cafeteriakeret is nő 15 százalékkal. A Magyar Idők úgy tudja, más cégeknél erős nyomásgyakorlás volt a szakszervezetek részéről a sztrájkkészültség bejelentése, mivel a munkaadó ezt követően újra tárgyalóasztalhoz ült.

A Liga SZakszervezetek tájékoztatása szerint a munkaadó eleinte 13 százalékos alapbérfejlesztést ajánlott, a differenciáltan adható résszel kiegészítve, ám ez elsősorban a fizikai munkavállalókat érintette volna azokban a feladatkörökben, amelyekben nehéz a munkaerő-utánpótlás.

Nem csak az alapbéremelésről született döntés: a Dunaferr versenyképességének megőrzése érdekében további 63 millió forintos alapbérfejlesztési keretet képez abból a célból, hogy további felzárkóztatással az egyes szervezetek közötti, különösen a fizikai állományban foglalkoztatottak keresetében mutatkozó elmaradásokat mérsékelje, valamint a termelés szempontjából kulcsfontosságú – elsősorban fizikai – munkakörben foglalkoztatott munkavállalóknak adhasson pluszjuttatásokat.

A Dunaferr átvészelte a rendkívül nehéz acélipari piaci korszakot, a hosszú távú stratégia helyes kijelölésével a vállalat megerősödött és fejlődési pályára állt,

mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. (MTI)

Kiemelt kép: MTI / Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik