Gazdaság
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Tescós leépítésről ír a kormánylap, a cég cáfol

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 01. 29. 06:44

A Magyar Idők az anyacégre hivatkozik. A magyar leányvállalat nem tud átalakításról.

Az anyavállalat utasítására újabb átszervezés jöhet a magyar Tescónál. A vevőszolgálatok munkaköreit vonnák össze. A Magyar Idők szerint ez több száz dolgozót érinthet a hipermarketekben, lesz, akinek megszűnik a munkája. A lépést az anyaországban és a kelet-közép-európai Tescókban is végrehajtanák.

Magyarországon például megszűnik a vevőszolgálati specialista munkakör, az átszervezés leépítést is magával hozhat – írja a lap londoni forrásból. A múlt héten Angliában bejelentették, tovább egyszerűsítik a működést a hatékonyság növeléséért, több vezetői munkakör megszűnik az Egyesült Királyságban található több mint 750 nagy üzletben és hét teljesítési központban, vevőszolgálatokat alakítanak át.

Az angliai átszervezés 1700 munkavállalót érint. A lappal a Tesco Globál Zrt. tudatta: az említett strukturális változások a Tesco angliai üzletágát érintik, nincsenek hatással a magyar működésre.

Ezzel szemben a Magyar Idők azt írta, a racionalizálás miatt az egész kelet-közép-európai régióban, így hazánkban is újabb átalakításokat rendeltek el. A lap londoni forrása szerint a központ utasítására a magyar hipermarketekben – amelyek a 206 üzlet nagyjából felét teszik ki – is átalakítások lesznek.

Több munkakört összevonnak, a vevőkkel való kapcsolattartást, a garanciális ügyek intézését ellátó vevőszolgálatok megmaradnak az áruházakban, de jellemzően egy-egy munkatárssal a korábbi több, erre a célra kijelölt dolgozó helyett. A lap szerint nem feltétlenül válnának meg alkalmazottaktól, de nem lesz mindenkinek elfogadható az új szerep, az átszervezés leépítéssel járhat. A Magyar Idők emlékeztet arra, hogy a folyamat a környező országokban már elkezdődött, ahol ráadásul több üzletbezárás is történt. (mti)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.