Gazdaság
Balmazújváros, 2010. május 6.
Szárításra váró kamillák (Matricaria recutita) a Herbária Zrt. Balmazújvárosi Gyógynövény Üzemében, ahol évente 50-féle gyógynövényt dolgoznak fel, a legtöbbet - több 100 mázsát - a kamillából. A kampányszerû munka májusban a begyûjtéssel és szárítással kezdõdik, a további feldolgozás 7-8 hónapig tart.
MTI Fotó: Oláh Tibor

Apa és fia háborúja teheti tönkre a Herbáriát

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 11. 23. 16:22

Kölcsönösen sikkasztással vádolják egymást.

Családi viszály tehet tönkre egy nagy múltú magyar vállalatot, a Herbária Zrt-t – értesült a Hír TV Célpont műsora.

A két tulajdonos, Soproni Tamás és fia, Soproni Márton kölcsönösen azzal vádolja egymást, hogy pénzeket csatornáztak ki a társaságból maguknak vagy cégeiknek. A konfliktust hűtlen kezelés és sikkasztás miatti feljelentések, végrehajtási és polgári peres eljárások kísérik. Az apa és fia már csak bíróságon és ügyvédek útján kommunikál, miközben blokkolják egymás és a cég gazdasági cselekvőképességét.

A viszály miatt a meglévő raktárkészlet jogi státusza is kérdőjeles, bár a Hír TV megkeresésére a cég úgy nyilatkozott, nincsenek operatív nehézségeik. Ugyanakkor még az sem világos, hogy a termelőkkel ki szerződik le a jövő évi termésre. Megjegyzik: az ÁFÉSZ-korszak után magánvállalkozássá alakult cég most is sikeres, tavaly négymilliárdos árbevétel mellett 140 millió forint üzemi nyereséget produkált.

A riportból kiderül: a védjegyeket és az egyik kereskedelmi leánycéget Soproni Márton vezetése alatt kiszervezték a zrt-ből. Soproni Tamás pedig annyit nyilatkozott, hogy minden erejével a cég megmentésén fáradozik, és azt sem zárja ki, hogy büntetőjogi következményei lehetnek, amit a Herbária menedzsmentje tesz.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Balatonfenyves, 2014. június 13.
Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. Az elmúlt napokban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.
MTI Fotó: Varga György

Temetővé válhat a Balaton egy időre

Kommentek

Budapest, 2018. március 13.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székháza a főváros V. kerületében, a Széchenyi István téren. 
Az alkonyi felvételen gépjárművek haladnak az id. Antall József rakparton.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.