Gazdaság
A Las Vegasban (USA, 2017.07.25-07.27.) megrendezésre került SuperZoo 2017 kereskedõi vásáron, valamint a JULIUS-K9® által is szponzorált lipcsei World Dog Show (WDS, 2017.11.08-11.12.) világkiállításon került bemutatásra a magyar állami támogatásban részesített és kiemelt fejlesztésként kezelt „Rugalmas mellövû kutyahám” prototípusa, a Duo-Flex® kutyahám, mely 2018-ban új korszakot nyithat a kutyafelszerelési termékek piacán. Az innovációs projekt azért lehet példaértékû más vállalkozások számára, mert valamennyi fejlesztési fázisa szabadalmi- és formatervezésiminta-oltalom adta védelem területén is kidolgozásra került, méghozzá több kontinensre kiterjedõen.

Magyar siker: világelső lehet egy kutyahám

24.hu
24.hu

2017. 11. 21. 10:45

Az idén 20 éves, magyar tulajdonú, szigetszentmiklósi központú JULIUS-K9 Zrt. és a K9-Sport Kft., valamint a két cég amerikai leányvállalata, a Julius-K9 Llc. (Tampa, FL, USA) nem csupán hazánkban, hanem világszinten is az innováció zászlóshajója a Pet-üzletágban, írják közleményükben (MTI OTS).

Kijelentik továbbá, hogy divatot, új irányt hoztak a kutyafelszerelések területén a köztudatba: a kutyasétáltatásra, gazdi és kutya közös szabadidős tevékenységére csábító kutyahámjai nem csupán forma- és színvilágukban, hanem a funkcionalitásukban is messze meghaladták elődjeiket. A magyar állami támogatásban részesített és kiemelt fejlesztésként kezelt “Rugalmas mellövű kutyahám” prototípusa úgy vélik 2018-ban új korszakot nyithat a kutyafelszerelési termékek piacán.

A Shanghaiban (Kína) megrendezett Pet Fair Asia 2017 kiállításon mindenesetre a márkanév elnyerte a 2016-2017 évre a “legnépszerűbb brand” díját, és a terméket bemutatták a Las Vegasban rendezett SuperZoo 2017 kereskedői vásáron (USA, 2017.07.25-07.27.) , valamint a márka által is szponzorált lipcsei World Dog Show (WDS, 2017.11.08-11.12.) világkiállításon szintén.

Már hamisítják is

A magyar márka már több kontinensen a világ legismertebb márkáihoz hasonló méretű tevékenységet folytat. A szabadalmak, használati minták és formatervezési minták leadása, nemzetközi kiterjesztése kizárólagosságot biztosít a tulajdonosnak a fejlesztés használatára, értékesítésére. Azonban, ha egy termékfejlesztés tényleg jól sikerült, az iparjogi védelem ellenére számolni kell a profitéhes, általában a fekete gazdaság bűvkörében burjánzó, másolati termékgyártók teljes hadával, írják.

A másolati termékekből nagy profitra szert tevő vállalkozások sora Kínától Európáig igyekezett legális és illegális eszközökkel, sok esetben optikailag az eredetivel teljesen megegyező termékeket a piacra dobni. Sokan közülük úgy próbáltak időt és teret nyerni, hogy az eredetire márkanévben és/vagy külcsínben erősen hajazó, vagy akár azzal szinte megegyező formatervezési mintákat adtak le szabadalmi hivatalokban, melyeknek megsemmisítési eljárása elhúzódik. Az ipar- és védjegyjog területén a magyar cég világszintű terjeszkedésének közvetlen oka sok esetben a másolati termékek gyártás vagy értékesítés szintű megjelenése volt újabbnál újabb földrajzi területeken. Ezáltal biztos márkavédelmi hátteret adnak az új piacokon, az Indiában, Indonéziában, vagy Thaiföldön értékesíteni kívánó új Partnereknek. A kereskedelmi partnerek érvényesülését a vállalat az amúgy silány minőségű másolati termékek globális terjedésének megakadályozásával is igyekszik segíteni.

A magyar cég a másolati termékek elsődleges gyártási helyén, kínai partnereivel karöltve a helyi iparkamara és vámhivatal segítségével 2017-ben négy gyár esetében élt a fizikai rajtaütés lehetőségével. A sikeres akció végrehajtását a legmegfelelőbb jogi képviselet felkutatását célzó, mintegy 40 kínai ügyvédi iroda monitorozása és a másolati termékeket felkutató magánnyomozói tevékenység előzte meg. A márka 2017-es szabadalmai és formatervezési mintái – a piaci elsőbbség biztosítása érdekében – jelenleg a kínai kiterjesztés szakaszában vannak. A vállalatvezetés eltökélt szándéka, hogy más innovatív magyar vállalkozásokat is segítsen kínai üzleti kapcsolataiban, támpontokat adjon és megossza velük tapasztalatait.

Kiemelt kép. MTI OTS.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.