Gazdaság
Budapest, 2016. február 17.
A Richter Gedeon Nyrt. Gyógyszergyár kémiai kutatólaboratóriuma esti kivilágításban a fõváros X. kerületében, a Gyömrõi úton.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Kilőtt a Richter nyeresége

24.hu
24.hu

2017. 11. 09. 08:27

Az elemzői várakozásoknál jobban nőtt a Richter Gedeon Nyrt. profitja a harmadik negyedévben, a társaság 16,4 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 14,4 százalékkal meghaladja a múlt év azonos időszakit.
Korábban a témában:

A gyógyszeripari csoport árbevétele 11 százalékkal, 107,36 milliárd forintra nőtt a július-szeptemberi időszakban a csütörtökön közzétett, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint. A Portfolio.hu által készített elemzői konszenzusban átlagosan 108,7 milliárd forint árbevétel és 14,5 milliárd forint nettó eredményvárakozás szerepelt.

Az év első kilenc hónapjában 334,15 milliárd forint (1,083 milliárd euró) árbevételt ért el a Richter, 17,7 százalékkal (euróban 19,1 százalékkal) többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban, az anyavállalat tulajdonosaira jutó adózott eredménye pedig 4,9 százalékkal, 44,6 milliárd forintra nőtt. Az egy részvényre jutó kilenc havi eredmény 240 forint, szemben az előző évi bázisidőszakban elért 229 forinttal.

Az értékesítés közvetlen költségeinek levonása után a bruttó fedezet 191,6 milliárd forintot tett ki 2017 első kilenc hónapjában, éves összehasonlításban 15,2 százalékkal nőtt. A fedezeti hányad ugyanakkor 57,3 százalékra csökkent a bázisidőszaki 58,6 százalékról.
Az üzleti tevékenység eredménye 22,9 százalékkal 53,67 milliárd forintra emelkedett, az üzleti eredményhányad 16,1 százalék lett, magasabb a tavalyi első kilenc havi 15,4 százaléknál.

A pénzügyi eredmény 7,41 milliárd forint veszteséget mutatott szeptember 30-án, szemben az egy évvel korábbi 2,79 milliárd forint nyereséggel.

Szárnyalt az orosz piac

A Richter árbevétele a legtöbb régióban növekedett az év első kilenc hónapjában. A bővülés elsősorban Oroszországban következett be, ahol az értékesítés rubelben 5,9 százalékkal, euróban 25,3 százalékkal haladta meg a 2016 azonos időszakit. A nyugat-európai országokban (EU15 régió) a forgalom 24,7 százalékkal emelkedett, az Európai Unióhoz később csatlakozott országokban (EU12 régió) pedig 18 százalékkal magasabb árbevételt realizált a társaság euróban számolva. Az Egyesült Államokba irányuló kivitel dollárban 83,9 százalékkal nőtt.

A magyarországi piacon egy százalékkal emelkedett a gyógyszergyár forgalma, 27,6 milliárd forintot tett ki az első három negyedévben.
A Richter részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír a szerdai kereskedést 0,44 százalékos gyengüléssel 6853 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 7296 forint, a legalacsonyabb 5780 forint volt.

Kiemelt kép: A Richter Gedeon Nyrt. Gyógyszergyár kémiai kutatólaboratóriuma Budapesten a Gyömrői úton. MTVA/Bizományosi: Róka László 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.